dilluns, 20 de desembre del 2010

En nom de l'amor. Els Borja en clau de rock.

Una de les últimes produccions de l’Any Borja és aquesta que ens va presentar el jove gandià Alfredo Cortell. L’argument d’aquesta singular proposta girava al voltant de l’enfrontament que, cap a finals del segle XV, tingueren el papa Borja Alexandre VI i el frare dominic Girolamo Savonarola. Açò va servir a Cortell per desenvolupar una obra en la qual s'enfrontava el concepte de l’Ordre contra el del Caos, i dins la qual es posava en dubte la validesa de qualsevol extrem. 
 
Una platea del Teatre Serrano plena, al voltant d'unes 400 persones, van gaudir del so de dues bandes de rock al complet, acompanyades de dansa, llums i colors. Musica i ball contemporanis donaven forma a un espectacle que tractava, amb fets del passat, arguments de hui en dia, arguments de sempre.

dimarts, 7 de desembre del 2010

El Borgia Pop implica als més joves en l'any Borja

El CJG celebra el seu 25º aniversari organitzant el festival “BORGIA-POP ART I SO”.
Dins les activitats culturals emmarcades en el V Centenari del naixement de San Francesc de Borja, El Consell de Joves de Gandia, celebra el seu 25 aniversari, organitzant el festival “BORGIA-POP ART I SO” que va començar el passat 26 de Novembre i durarà fins l'11 de desembre de 2010 desenvolupant-se en diferents espais de la ciutat.
El passat 4 de desembre va tindre lloc un dels plats forts del festival amb el concert celebrat a la Fàbrica del grup “The Toasters”, un dels grups d'ska amb més renom directe des de Nova York(com a únic bolo a la Comunitat Valenciana),que van fer ballar a tot el públic. acompanyats del grup Stereozone grup guanyador del concurso Suburbe celebrat el 2009.
El dia anterior, i també dins del Borgia Pop, va tindre lloc la presentació de l’exposició de fotografia de l’associació “Joves Fotògrafs de la Safor”. Majo Vila i Miryam 7 foren algunes de les artistes que exposaren els seus treballs en “Dona B” que estarà fins el 17 de desembre al claustre de la Biblioteca Municipal.

El Borgia Pop continua el proper dia 10 de desembre amb el “Taller de la Música”: Ponències y debats sobre l’actualitat de la música amb incidència directa sobre el fenómen Spotify y reds socials como Facebook o Myspace. On es donarà un ampli repas a l’activitat musical valenciana; Artistes, discogràfiques, promotors, sales, etc… Al saló d’actes de la Biblioteca Municipal de Gandia 19 h (Plaça Rei en Jaume I).
El festival finalitzarà el dissabte 11 de desembre a la Fábrica, rebent al millor grup estatal del moment, una de les bandes més prestigioses i arriscades del panorama independent musical, STANDSTILL (Barcelona) banda que ha mantingut durant més d’una dècada una carrera coherent i sense concessions, que ens oferirà una mescla dels seus últims treballs. La nit seguirà amb Miqui Puig dj. (soul/pop/Indie).