dilluns, 6 de setembre del 2010

Inauguració Els Boixets i els Borja

La relació que van tindre els Borja a Gandia amb diferents arts artesanals és un fet històric. I enguany, amb motiu del 500 aniversari del naixement del duc Borja de Gandia, són diverses les associacions d’aquest tipus d’activitats les que li reten el seu homenatge. Aquesta setmana serà el torn de les boixeteres de Gandia i la comarca.

El Palau Ducal acollirà, des del dissabte 4 i fins al diumenge 12 de setembre, una exposició titulada Els boixets i els Borja. La dona al segle XVI: art i treball. Es tracta d’una recopilació que mostra un recorregut històric dels treballs i labors realitzats per les boixeteres de Gandia i la comarca, amb peces amb segles d’història i de gran valor sentimental.

Amb motiu de l’Any Borja, el Grup de Boixets de la Universitat Popular de Gandia (UPG) i l’Associació de Boixets de Gandia han organitzat aquesta exposició que s’inaugurarà aquest dissabte a partir de les 20 hores al Saló de Corones del Palau Borgià. L’horari de visita de l’exposició serà de dilluns a dissabte de 10 a 14 i de 16 a 19 hores i els diumenges de 10 a 14 hores.
Encontre de puntaires
Aquest homenatge de les boixeteres de la comarca a Francesc de Borja es completarà amb un encontre organitzat per al proper diumenge dia 12 i en el que es trobaran puntaires de diferents pobles relacionats amb la vida dels Borja. Un encontre que es desenvoluparà entre les 10 i les 19 hores i que comptarà, entre d’altres, amb la visita de la família Ducal de Gandia a les 11 hores.

A més, es repartiran detalls i es podrà veure com treballen els puntaires amb els materials especialitzats. Una oportunitat per entrar en contacte en aquest art artesanal amb tanta història i tradició a les terres valencianes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada