dimarts, 5 d’octubre del 2010

Valoració de la Fira i Festes 2010

Escasses hores després de la finalització de la Fira i Festes del V Centenari i dels 700 anys d’història de la Fira, el director del departament de Polítiques Culturals, Antoni Durà, ha valorat la festa com a “molt satisfactòria” i “la més participativa de tota la història”, destacant també la dedicació “total” als Borja.

I és que, segons les primeres xifres dels organitzadors, avalades a més per la Policia Local, indiquen en fins a 50.000 persones transitaven pel Centre Històric en els moments de més afluència de gent durant aquests dies. Una xifra que ha “colapsat” els diferents espais de la Fira, tal i com ha dit Durà.

El mateix Durà ha felicitat a tots els responsables d’aquest èxit i a la gent que ho ha fet possible i ha declarat que “ni els mals auguris d’alguns polítics i mitjans de comunicació han impedit que la Fira i Festes del V Centenari haja estat magnífica”. Un èxit que, segons ha explicat, obligarà a replantejar l’organització dels events en futures edicions.

De tota la programació d’activitats i els espais oferts per Gandia durant les seues festes, Durà ha destacat l’èxit del nou Bebè Espai, on els pares han pogut procurar als seus bebès els cuidats necessaris amb la col•laboració del personal de la Farmàcia del Passeig. Un espai que ha rebut moltes felicitacions i que serà imitat per altres municipis a les seues festes.

Pel que fa a l’assistència a actes, Durà ha assenyalat que la totalitat d’espectacles oferts, malgrat les crítiques prèvies que havien reut, han aconseguit omplir. Així, les dues funcions d’Eva Yerbabuena y la copla al Serrano, van vendre tot el paper. Els concerts del Parc de la Festa aconseguiren moments àlgids d’entre 12.000 i 14.000 persones, mentre que el correfocs d’Els Comediants va ser seguit per unes 25.000 persones.

També van aconseguir omplir la capacitat les actuacions de la plaça Major de l’Ajuntament, on “els tècnics no tenien temps de posar les cadires perquè la gent mateix les agafava abans d’hora”, ha explicat Durà. I l’exposició Vivim Gandia, que mostra les actuacions que ha fet la ciutat els darrers mesos, ha rebut un total d’11.500 visitants.

Però no només els espais de la Fira han vist passar la festa amb èxit. El Museu Arqueològic de Gandia ha rebut el doble de visites que l’any passat, prop de 300, mentre que l’exposició Esplendor, que mostra les pintures de la Galeria Daurada del Palau, “serà una de les més visitades de l’any”, ha assegurat Durà.

El màxim responsable del V Centenari ha destacat, per acabar, que la ciutat “ha estat plena fins a última hora d’ahir diumenge, quan habitualment acostumava a baixar l’afluència de gent pels carrers”, i ha assenyalat com a possible factor de l’èxit de la Fira entre els gandians i els de fora “els serveis que s’han prestat i que han fet més fàcil i còmode poder vindre a Gandia”, fent referència especial a la plaça del Mosset i al Bebè Espai.

Pel que fa a la presència dels Borja a la Fira, Durà ha destacat la massiva assistència de gent a l’acte cívic, així com l’emotivitat de l’homenatge a Francesc de Borja en el seu dia gran amb l’estrena del Ball de la Bandera i amb la desfilada dels pobles borgians, on els municipis relacionats amb la família valenciana van aportar les seues tradicions per recordar Sant Francesc de Borja.

De cara a futures edicions, Durà ha assenyalat dos aspectes en què Gandia ha de millorar. Un d’ells és el fet de replantejar els espais i l’organització, doncs comencen a desbordar-se amb la gran quantitat de visitants. Per altra banda, està la creació d’un espai Off, on artistes de tot arreu puguen portar a terme els seus espectacles fora de la programació oficial i poder demanar la voluntat al públic, per tal que aquestes propostes no es barregen amb les que oferta la programació oficial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada