divendres, 22 de gener del 2010

Cal visitar l'Espai de les Emocions al Palau Ducal



La visita a l'Espai de les Emocions, amb l'exposició ‘Gandia i els nostres clàssics' s'estructura en tres espais temàtics.
En el primer, El Viatge…,  es projecta un espectacular audiovisual en alta definició i so envoltant. De la mà del cavaller Ausiàs March, penetrarem en la ciutat per la porta del Tossal, visitarem part del Palau Ducal d'Alfons el Vell, i la casa dels March a Gandia (hui desapareguda). Coneixerem les millores aportades a la vila durant l'època d'Alfons el Vell i les raons del seu esplendor; la seua cort protectora de les lletres, la seua relació amb la resta de la Corona d'Aragó i la Mediterrània, el sorgiment d'homes de lletres com els March, i més tard, Joan Roís de Corella i Joanot Martorell.
En el segon tram de l'exposició hi ha l'espai ‘Caminar per la Història', on es projecten pintures i miniatures de manuscrits del segle XV, sobre un sòl interactiu de 16 m2. Caminant, o per mitjà del moviment corporal, el públic descobrirà estes belles imatges. Este és un espai per a l'acció, el descobriment i la sorpresa…
En el tercer espai, ‘Tocar l'Art', es troben unes quantes instal·lacions tàctils: un faristol de llum, que mostra més de 25 reproduccions de qualitat dels manuscrits i incunables més destacats de les lletres valencianes. Inclou documents firmats per Alfons el Vell i altres obres inèdites a Gandia, procedents de museus i biblioteques nacionals i internacionals: manuscrits medievals il·luminats de Ramon Llull, la Bíblia d'Avinyó, el Llibre d'Hores del rei Alfons el Magnànim, primeres edicions d'Ausiàs March, del Tirant lo Blanc o de Roís de Corella… El faristol de llum, per la seua bellesa i per la seua qualitat, és un element molt atractiu, tant per al públic general com per als erudits i estudiosos dels clàssics.
Les altres dues instal·lacions de l'espai ‘Tocar l'Art' ens presenten imatges de pintures i il·lustracions miniades del s. XV. En tocar les pantalles dels quadres, les pintures cobren vida i apareixen animades davant l'espectador. En aquest tercer espai, es poden conéixer breument els fets més destacats de Gandia i els nostres Clàssics, i del viatge de Tirant.  
És una experiència que cal gaudir...be en solitari o en família.

2 comentaris:

  1. ¿cuando se inauguro esta exposición al publico?, yo fui hace 2 o 3 semanas y la señorita de la entrada del palacio no sabia nada de ninguna exposición, ¿porque no hay ningún cartel ni nada que indique los horarios de visita y si esta o no abierta?

    ResponElimina
  2. El pasado sábado día 27/02 intente ver esta exposición y en el Palau me dijeron que solo se puede ver si vas en grupo a hacer la visita del PALAU y solo cuando termine esa visita y siempre que sean al menos 20 personas... no entiendo nada, ¿es una exposición abierta al publico o simplemente es un elemento mas de la visita guiada al Palau?

    ¿podríais informar realmente como funciona?
    Gracias

    ResponElimina