dilluns, 8 de novembre del 2010

Sarsuela El Duque de Gandia al Teatre Serrano

El Teatre Serrano va acollir ahir diumenge un dels darrers espectacles musicals de l’any dedicats a la figura del patró de la ciutat, Francesc de Borja, amb motiu de les celebracions del V Centenari del seu naixement. 

Es tracta de la sarsuela titulada El duque de Gandia, dels mestres A. Llanos i R. Chapí, que ha adaptat el gandià Telmo Gadea, amb text de Dicenta que es va estrenar un 10 de març de 1894 al Teatre de la Sarsuela de Madrid. Segons la premsa de l’època, aquella estrena va tindre un gran èxit a la capital.

Després dels anys, aquesta obra ha estat oblidada pel panorama musical. La única notícia que es té des de la sues estrena és que al soterrament del mestre Chapí, l’any 1909, es va interpretar un breu misere inclòs a la peça original.

Ara, més d’un segle després, Gadea realitza l’adaptació i arranjaments d’aquesta peça musical per tal de retre un homenatge més a la figura del seu protagonista, Francesc de Borja. Entre el repartiment de la sarsuela que ses va interpretar ahir destacà la presència dels tenors Javier Palacios i Eduardo Sandoval, les sopranos María José Martos i Pilar Moral i el baríton Carlos López.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada