dilluns, 15 de març del 2010

Inauguració de l' exposició Francesc de Borja, fites d’una vida


La Sala Municipal d’Exposicions Coll Alas va presentar el divendres la nova mostra d’aquest mes. I, una vegada més, el gran protagonista fou Francesc de Borja, a qui l’artista de Tavernes de la Valldigna Eduard Ibáñez li dedica una sèrie de fotografies on presenta una visió molt personal del Sant Duc.

Amb aquest treball, Ibáñez presenta una visió molt personal i poètica dels àmbits paisatgístic, objectual, historiogràfic, arquitectònic i monumental, relacionats amb Sant Francesc de Borja. En total, ha presentat 18 imatges dividides en tres individuals i cinc tríptics temàtics. Totes elles mostren aspectes relacionats amb la vida del Duc amb motiu de les celebracions del V Centenari del seu naixement.

En algunes de les obres presentades a l’exposició, l’artista treballa a partir de gravats de Peleguer sobre pintures de Goya. En ells presenta fotografies amb efectes visuals impactants. Pel que fa als cinc tríptics que presenta, cadascun d’ells té una temàtica: la conversió, que tracta de quan el Duc va decidir dedicar-se a servir a Déu; la confiança, sobre la relació del Duc amb Carles V; la dualitat, sobre les formes d’entendre la vida; l’allunyament, sobre el viatge de Gandia a la Companyia de Jesús; i la sospita, sobre quan l’acusaren d’heretgia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada