divendres, 5 de març del 2010

Dotze artistes al museu del Prado

 
Els actes del V Centenari del Naixement de Francesc de Borja al mes de març se centren, fonamentalment, en les arts plàstiques. I dintre d'aquesta especialitat, Gandia presenta hui una de les exposicions més importants que visitaran la ciutat durant l'Any Borja. Es tracta de Dotze artistes al Museu del Prado. Col·lecció Bancaixa, una mostra dirigida per Francisco Calvo Serraler i comissariada per Martín Carrasco que presenta les obres de dotze artistes femenines que interpreten grans pintors de la història de l'art exposats al Museu del Prado de Madrid.

Organitzada per Bancaixa i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Gandia, aquesta exposició està formada per un total de 24 quadres que pertanyen a dotze artistes, totes elles dones, de gran renom i prestigi al món de l'art contemporani, entre les quals es troben: Isabel Baquedano, Carmen Calvo, Naia del Castillo, Cristina García Rodero, Cristina Iglesias, Carmen Laffón, Ouka Leele, Eva Lootz, Blanca Muñoz, Isabel Quintanilla, Soledad Sevilla i Susana Solano. Aquestes dones interpreten, de forma personal, quadres de pintors com Goya, Velázquez, Murillo, Rubens o Zurbarán, entre d'altres.

L'exposició s'ha presentat a la premsa aquest matí a la sala d'exposicions de la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós, on romandrà oberta fins al proper 10 d'abril. I aquesta mateixa vesprada, a les 19 hores, tindrà lloc la inauguració oberta al públic, amb la presència de l’alcalde de la ciutat, José Manuel Orengo, a més del comissari de l’exposició i represetants de Bancaixa.

A la roda de premsa d'aquest matí han assistit el director de Polítiques Culturals de l’Ajuntament de Gandia, Antoni Durà, el Director de la Zona de Gandia de Bancaixa, Juan Benigno Garcia i el Comissari de l’Exposició, Martín Carrasco. Així mateix, també han estat presents el Gerent de la Fundació Bancaixa, Miguel Ángel Utrillas i una de les artistes participants, Carmen Calvo.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada