dijous, 25 de febrer del 2010

Maqueta de la Gandia del S.XVI



Gandia continua apropant-se a la seua època daurada i d’esplendor amb els actes i iniciatives del V Centenari del Naixement de Francesc de Borja. La ciutat presenta una maqueta de la Gandia dels Borja, una simulació en miniatura realitzada amb bronze i marbre per l’artista Carlos Martínez.

A través d’aquesta maqueta, que estarà ubicada a la plaça Major de forma permanent, els gandians poden fer-se una idea de la visió que tenia Francesc de Borja en la Gandia que ell habitava. Es tracta de la ciutat al segle XVI, l’època d’esplendor borgià, quan encara no s’havia produït la renovació barroca de la Seu ni el Palau Ducal. La maqueta tindrà una mesura de 2 x 1,5 metres i amb una escala de 1/500. 

A la maqueta realitzada per Carlos Martínez ja es poden observar els recintes emmurallats de la primera fortificació que va tindre la ciutat, i fins i tot es pot apreciar com aquestes muralles antigues van quedant-se a la part interior d’una ciutat que va creixent. També és visible el barri del Raval, que va anar formant-se als afores d’aquella Gandia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada