dilluns, 1 de febrer del 2010

Cartell Fira i festes 2010

 
Gandia va donar a conèixer el divendres un dels aspectes més esperats, any rere any, a la ciutat: el cartell oficial de la Fira i Festes. Una Fira que, enguany, serà doblement especial. Per una part, perquè serà la Fira de l’Any Borja, del V Centenari del Naixement del patró de la ciutat, a qui van dedicades les festes. Per altra, perquè a 2010 se celebren els 700 anys de la primera Fira que va celebrar la ciutat de Gandia.

El responsable del departament de Polítiques Culturals de l’Ajuntament de Gandia, Antoni Durà, va presentar el divendres el cartell en la comissió informativa de Cultura. L’artista, en aquesta ocasió, ha estat el gandià Daniel García Moragues, conegut per molts a Gandia per ser el responsable del Taller de Gravat que organitza la Universitat Popular de Gandia (UPG). L’autor s’ha basat en imatges fotogràfiques i creacions amb l’ordinador per crear el resultat definitiu del cartell que s’ha presentat hui.

Segons va explicar Durà, aquest cartell “escapa de la tònica dels darrers anys i cedeix el protagonisme al patró de la ciutat, Francesc de Borja, perquè és el centre de les celebracions d’enguany amb el V Centenari del seu naixement”. A més, Durà ha afegit que, d’aquesta manera, “també es ret homenatge als 700 anys de la Fira, perquè, tot i que als seus inicis no anava dedicada a Sant Francesc de Borja, sí que va ser ell qui li donà impuls i a qui, des de fa molts anys, li dediquem la nostra festa”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada