dimarts, 1 de desembre del 2009

Presentació llibre Francesc de Borja



El primer i més important pas per poder celebrar com cal el V Centenari del Naixement de Sant Francesc de Borja, Duc, Sant i patró de Gandia, no és altre que conèixer amb profunditat la seua vida, encara hui desconeguda per a molts dels gandians. Per aquest motiu, un dels primers actes organitzats per l’Ajuntament de Gandia per a l’Any Borja fou la presentació, el passat divendres, 27 de novembre, del llibre didàctic amb la biografia del patró, editat per Bromera.
Aquesta obra que explica pas a pas la vida de Francesc de Borja, ha estat escrita per tres de les personalitats més destacades a Gandia en diferents àmbits: l’escriptor Josep Piera, recentment guardonat amb el Joanot Martorell de Narrativa, el historiador Ximo Company i el catedràtic, especialista en la figura del sant borgià, Santiago La Parra. Els tres autors van estar acompanyats a la taula pel director de publicacions de l’editorial Bromera, Joan Carles Girbés, i per l’alcalde de la ciutat, Jose Manuel Orengo.
La presentació començà amb les paraules de Santiago La Parra, en representació del autors, que destacà el procés d'escriptura del llibre i el contacte amb la resta d'autors, els quals també van tindre una breu participació. Seguidament va intervindre l'editor de Bromera i finalment l'alcalde de Gandia.
En acabar l'acte es van repartir més de 150 llibres a tots els assistents, a més de calendaris i tot tipus de gadgets del V Centenari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada