dilluns, 18 de gener del 2010

Beniopa i el porrat dels Borja



Amb l’entrada al nou any, al mes de gener, arriba el moment de celebrar els porrats en honor a diferents sants. I el que ha encetat la programació a Gandia és, com cada any, el de Beniopa, dedicat a Sant Antoni, patró dels animals. I enguany, el districte gandià se sumà als actes especials de la celebració del V Centenari del Naixement de Francesc de Borja preparant una ambientació especial que simulà l’època renaixentista en que visqué el patró de Gandia.


Una de les novetats més importants, fou la recuperació de l’espai de la presó, on s’ubicà una exposició d’armes i armadures. Altres dos espais importants del porrat foren el mercat renaixentista, ambientat amb motius borgians,on es podia escoltar als venedors dient "sabates estil Lucrècia" i les paradetes del porrat a la vora del Barranc, on van participar fins a nou associacions diferents.

Altres de les activitats destacades foren la tradicional cremà de la foguera, que va tindre lloc el dissabte a la nit, o la benedicció dels animals en honor a Sant Antoni, que se celebrà el diumenge al matí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada