dilluns, 25 de gener del 2010

Gandia viatja als orígens del seu ducat


L’Ajuntament de Gandia i Pluja Teatre van preparar un viatge per la història dels orígens del ducat de Gandia amb un espectacle teatral de carrer anomenat Cavalcada dels clàssics. La ciutat es va paralitzar per conèixer, de més a prop que mai, als personatges que van fer de la ciutat un dels principals focus a l’època renaixentista.
La Cavalcada dels Clàssics parla de la història del ducat de Gandia des de la seua creació al 1399 en la figura d’Alfons d’Aragó, anomenat el Vell, fins a la compra del ducat pel cardenal Roderic de Borja, qui més tard arribaria a ser un dels membres més poderosos de la família Borja, el Papa Alexandre VI. Aquesta història la divideix Pluja en dues parts a la cavalcada, una primera que parla de l’arribada a Gandia de les tropes i la cort del duc Alfons el Vell tornant d’una guerra a Castella, i una segona que se centra en una desfilada pels carrers de Roma de les tropes i la cort pontifícies per a que el poble veja l’esplendor de la Coronació dels Papes.
La gent de la ciutat va eixir al carrer per gaudir d'aquest espectacle tan original, on els actors interactuaven amb el públic, declamant poemes, cantant els gojos dels papes Borja, amb joglars explicant la vida dels personatges etc.
A més dels jocs de so i il•luminació, de unes carrosses imponents, la cavalcada va utilitzar el recurs audiovisual amb un producte en forma de petit documental que explicava i resumia la vida de Francesc de Borja, personatge central de la història i motiu pel que se celebra aquesta efemèride.
La propera representació de la Cavalcada dels clàssics serà el dia 18 de juliol a la platja de Gandia, per tal de donar a conéixer la nostra història a tots els turistes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada