dilluns, 24 de maig del 2010

El Grup de dolçainers i tabaleters de la Safor homenatja a Francesc de Borja


El Grup de dolçainers i tabaleters de la Safor – UPG va mostrar al Teatre Serrano el seu particular homenatge a Francesc de Borja en el 500 aniversari del seu naixement amb un concert que ens va traslladar a l’època del IV duc de Gandia. Més de 40 persones de la comarca van omplir l’escenari del Serrano per interpretar unes peces musicals úniques creades per a l’ocasió. 
En aquest espectacle , les dolçaines, els metalls, la percussió i, fins i tot, les velles xeremies, servien de camí, amb la veu del narrador, Salvador Caudeli, per endinsar-nos en un viatge sonor per la vida del duc de Gandia. Una música que ajudava a recordar la figura d’aquest duc que va ser un home de gran vàlua política, fill d’un llinatge tan peculiar com important i pare d’una família nombrosa.

Al concert es van representar les diferents etapes de la vida de Francesc de Borja, tot mostrant la seua arribada a Gandia, la vida com a duc, i el posterior abandó de la vida com a noble per tal de dedicar-se en cos i ànima a la vida espiritual al servei de la Companyia de Jesús, un acte que el va fer ascendir fins a la seua canonització, convertint-lo en l’únic sant gandià.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada