dilluns, 10 de maig del 2010

Rafa Armengol a la Coll Alas


L’art torna a ser protagonista, una jornada mes, en aquest maig borgià. En aquesta ocasió, l’artista de Benimodo Rafa Armengol es qui, amb les seues pintures, fa un especial homenatge a Francesc de Borja a la seua exposició Rafarmengol, que està ubicada a la Sala Municipal d’Exposicions Coll Alas entre el 7 de maig i el 13 de juny. La inauguració va tindre lloc el passat divendres a partir de les 20 hores i va comptar amb la presència de l’artista , del director del gabinet de Polítiques Culturals, Antoni Durà, de diferents regidors i de l'Alcalde Jose Manuel Orengo.

Aquesta obra d’Armengol conjuga elements d’èpoques anteriors totalment dispars per tal de donar-los una unitat nova que reforça els vincles històrics que es poden detectar, per exemple, entre obres de Pablo de San Leocadio, Pagano o Goya. Aquesta fòrmula ha permès Armengol assolir un punt àlgid en la seua trajectòria pictòrica basada en la reinterpretació de la història de l’art.

Els quadres que formen part de Rafarmengol destaquen per la sàvia utilització del color, per l’aplicació d’una tècnica personal i la conjugació simbòlica del nombre d’elements en joc en aquesta exposició. En total, l’obra està composta per dotze llenços amb àngels que acompanyen al llenç temàtic central. Aquest quadre principal està format per sis parts on es poden observar 13 rostres diferents. Totes les obres creen un ambient borgià relacionat amb la seua faceta més religiosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada