dilluns, 17 de maig de 2010

Inauguració Les dones Borja de Marianne Pitzen

El passat divendres Gandia va presentar una nova exposició de primer nivell internacional de la mà de l’alemanya Marianne Pitzen, directora del Museu de la Dona de Bonn, Alemanya. Es tracta de Les dones Borja, una mostra d’escultures amb la que Pitzen ret homenatge al V Centenari. L’exposició, està comissariada per l’historiador Vicent Pellicer.

Aquesta obra relacionada i realitzada especialment amb motiu del V Centenari del naixement de Francesc de Borja, s’inclou dintre de la trajectòria de Pitzen relacionada amb la reivindicació del paper de la dona en la cultura i la història de l’art. Aquestes creacions escultòriques es caracteritzen per tractar aspectes socials que ens fan reflexionar sobre qüestions fonamentals per a la humanitat, sense oblidar plasmar la bellesa i l’erotisme en les seues obres.

En la exposició, que es va inaugurar a l'Espai d'Art acompanyada d'un quartet de corda, Pitzen ha rememorat la important figura de María Enríquez i, sobre tot, la de Lucrècia Borja, de qui ha volgut recordar l’event més espectacular a l’Europa del 1502: la seua boda amb el príncep de Ferrara, Alfonso D’Este. La seua obra El desfile de las treinta figuras de papel presentarà una evolució de Lucrècia en quatre etapes de la seua vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada