dimarts, 18 de maig del 2010

Els Instituts a la Pantalla

Durant aquest curs escolar que ja arriba a la seua finalització, els estudiants dels quatre instituts de Gandia (Maria Enríquez, Ausiàs March, Veles e Vents i Tirant lo Blanc), han estat treballant amb la figura de Francesc de Borja com a protagonista. L’homenatge que han preparat els estudiants es basa en la realització d’uns curtmetratges on s’expliquen aspectes de la vida del duc. Ahir, els instituts van presentar els seus treballs i el públic els podrà veure durant dues jornades a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós, hui dimarts i demà dimecres, a les 20 hores i amb entrada lliure.

Al llarg del curs acadèmic, cadascun dels instituts s’ha encarregat de totes les tasques pròpies d’un treball audiovisual: la documentació històrica, la creació del guió, la localització dels escenaris per gravar, la interpretació, la caracterització dels personatges, la filmació i l’edició dels capítols. Tot açò amb la col•laboració de diferents institucions i entitats de la ciutat, que els han posat en contacte amb la vessant professional de les tasques realitzades, i dels estudiants del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica, que els han assessorat en la realització del treball.

Els instituts a la pantalla és una de les iniciatives de l’Ajuntament de Gandia per tal d’ajudar a difondre entre els gandians la vida del sant duc amb motiu de la celebració del V Centenari del seu Naixement. Durant aquests darrers mesos, s’ha pogut veure als estudiants pels carrers de Gandia enregistrant algunes de les imatges que han utilitzat per a les seues creacions. I ara, és el moment de mostrar el resultat final d’un projecte original, educatiu i cultural.

A la foto trobem els que van fer realitat aquesta iniciativa Franc Lluis i Núria Casas que foren els encarregats de realitzar la presentació dels curtmetratges.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada