dilluns, 14 de juny de 2010

Estrena de 1510 de Vicent Almar


El Teatre Serrano va acollir el divendres l’estrena audiovisual més important de l’Any Borja. 1510, de Vicent Almar, va oferir als espectadors un viatge audiovisual cap a la Gandia del IV duc, Francesc de Borja. Una ciutat completament diferent a la que coneguem hui en dia i que l’artista gandià recupera gràcies a les noves tecnologies.

El naixement del sant i patró de la ciutat marca el començament d’aquesta pel•lícula de 25 minuts de duració. Una obra original amb la què el director, a través del personatge narratiu de Bernat Pons (interpretat per Miquel Mars), ens ofereix la imatge de Gandia que, baix la seua interpretació, va conèixer Francesc de Borja.

Una ciutat emmurallada, on l’edifici més emblemàtic era la Seu, on les seues gents es recloïen a pany i clau quan queia el sol. Una ciutat amb un carrer Major per on corria una sèquia i on el Raval era una part externa a la ciutat. Una Gandia xicoteta, marcada per un incendi que vora 200 anys abans la va deixar deserta. La ciutat que conegué Francesc de Borja i que, anys després, baix el seu ducat, canviaria per complet.

L’obra, qualificada pel director del gabinet de Polítiques Culturals, Antoni Durà, com “una de les més importants del Centenari”, es va projectar juntament amb un making off que explica com es va fer aquesta pel•lícula que servirà com a reclam per vendre el Centenari a l’exterior.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada