dilluns, 7 de juny del 2010

La família Borja inaugura l'exposició de treballs de l'UPG


Després de l’esforç de tot un curs, els alumnes dels tallers organitzats per la Universitat Popular de Gandia (UPG) han exposat els seus treballs que enguany, i de forma excepcional, van dedicats a la figura de Francesc de Borja, amb motiu de les celebracions del V Centenari del seu naixement. Des de el passat divendres i fins al 19 de juny, els gandians podran veure aquests treballs a la Sala Espai d’Art, a l’antic magatzem de Textiles Sanmateu. s.

Amb aquesta iniciativa, la UPG i els seus alumnes se sumen a la commemoració de l’Any Borja, dedicant-li al patró la tradicional mostra de treballs de fi de curs. Així, totes les obres que han realitzat els alumnes versen al voltant de la família del IV duc de Gandia, els Borja.

I ho fan des de diverses vessants artesanals i creatives mitjançant pintures, gravats, treballs de ceràmica i esmalt al foc, confecció tèxtil, manualitats, imatges fotogràfiques i precioses creacions de boixets.

A més d’aquests treballs, els alumnes del Taller de Creació Literària organitzat per la UPG van realitzar unes breus obres teatrals escrites i interpretades per ells mateixos. Unes obres que, com no podia ser d’altra manera, van recrear la vida dels Borja i el seu temps al pati de la Casa de la Marquesa.

Finalment, l’acte de presentació d’aquesta mostra de treballs va acabar amb l’estrena d’una composició musical nascuda a la UPG. Es tracta d’UPG, una obra per a dolçainers i percussió composada pel músic José Rafael Pascual-Vilaplana per tal de commemorar els 25 anys de la UPG. L’obra la van interpretar els membres del Grup de Dolçainers i Tabaleters de la Safor-UPG.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada